Achtzaamheid

Het Kofi Annan Rapport

Op 25 augustus 2017 kwam het Kofi Annan Rapport uit, dat op verzoek van de regering van Myanmar was opgesteld o.l.v. de vroegere Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan (1938-2018). Een van de leden van deze commissie was de zeer ervaren Nederlandse diplomate Laetitia van den Assum.

Op dezelfde dag dat het rapport uitkwam, viel in alle vroegte het Arakan Rohingya Salvation Army, ARSA, (zie link hieronder) dertig politieposten aan.

Wie de geschiedenis kent, weet dat veel oorlogen begonnen zijn door een provocatie - als middel van kwaadwillenden om de loop der gebeurtenissen naar hun hand te zetten: de Duitse inval in Polen (1939), de Japanse aanval op Pearl Harbour (1941), het Tonkin-incident in Vietnam (1964) en de oorlog in Irak (2003) zijn daarvan recente voorbeelden. De in Saoedi-Arabië opgeleide terroristen van ARSA kennen deze geschiedenis. Verder is het een dagelijkse realiteit (zie Syrië, Afghanistan, Jemen en alle zelfmoordaanslagen) dat moslimterroristen er niet voor terugdeinzen hun eigen geloofsgenoten te doden om een vermeend hoger doel te bereiken.